HOE JE OM KUNT GAAN MET ONBELEEFDE OF RESPECTLOZE KLANTEN

HOE JE OM KUNT GAAN MET ONBELEEFDE OF RESPECTLOZE KLANTEN

Elk bedrijf heeft wel eens te maken met onbeleefde of respectloze klanten. Maar als sekswerkers lijken we meer dan ons deel te krijgen. Een simpel meningsverschil met een klant kan al snel ontaarden in “je bent gewoon een waardeloze hoer”.

Als je geluk hebt, scherm je deze rioolbewoners al af voordat je ze persoonlijk ontmoet. Maar soms glippen ze door de mazen van het net als ‘goede jongens’ (totdat ze hun zin niet krijgen).

Mijn persoonlijke favoriete belediging tijdens mijn carrière als sekswerker kwam toen ik in de 69-positie boven het gezicht van een klant zweefde. Met zijn gezicht op een paar centimeter van mijn vulva vroeg hij botweg: “Heb je vandaag anale seks gehad? Je kontgat ziet er los uit.”

Serieus.

Ik zou een hele blogpost kunnen wijden aan het analyseren van die opmerking (en ik durf te wedden dat Freud een paar dingen te zeggen zou hebben over die klant). Maar Loose Asshole Dude verdient dat soort zendtijd niet.

Hoe dan ook, of je nu te maken hebt met onbeleefde, agressieve of respectloze klanten via de telefoon, sms of e-mail, of persoonlijk, dezelfde principes zijn van toepassing.

Hier zijn mijn toptips:

#1 STEL JE VEILIGHEID VOOROP

Ik wou dat we in een wereld leefden waarin we niet op deze manier over onze veiligheid hoefden na te denken. Maar totdat die wereld bestaat, is het iets waar je rekening mee moet houden.

Het kan verleidelijk zijn om een sarcastische sms terug te sturen of ruzie te maken met een klant. Maar voordat je dat doet (en we zullen later bespreken of een confrontatie echt de beste zakelijke keuze is), zorg ervoor dat je VEILIG bent. Vraag jezelf af of deze confrontatie je welzijn in gevaar kan brengen.

Als je je onveilig voelt, stap dan uit, ga weg, blokkeer het telefoonnummer, filter hun e-mails direct in de prullenbak, verontschuldig je, luister, sus, de-escaleer… Doe WAT je moet doen om ervoor te zorgen dat je veilig uit die situatie komt. Jouw veiligheid is het niet waard om het laatste woord te hebben in een ruzie.

#2 BLIJF KALM

Vuur met vuur bestrijden werkt nooit. Geloof me, ik heb mijn deel van sarcastische opmerkingen tegen klanten gezegd. Dus ik weet dat het moeilijk kan zijn, maar probeer niet terug te bijten. Haal in plaats daarvan een paar keer diep adem, verzamel je gedachten en vermijd agressieve reacties die de situatie verergeren.

Ik wil dat je weet dat onbeschofte, ongevoelige, respectloze klanten jouw energie NIET waard zijn. Ze zijn de mentale ruimte niet waard die je nodig hebt om boos te worden, een gevat antwoord te schrijven en erover te zeuren tegen je vriendin. De tijd die je besteedt aan het schrijven van een gevat antwoord op een onbeleefd bericht of aan je angstig voelen na een ongemakkelijke interactie met een klant is tijd die je nooit meer terugkrijgt. Je had die tijd kunnen besteden aan het verdienen van geld door een respectvolle klant te ontmoeten. Ik beloof je dat je leven een stuk aangenamer en winstgevender wordt als je leert je minder aan te trekken van deze losers.

Als ik nu een klant tegenkom die onbeschoft of respectloos is, vind ik dat bijna lachwekkend. Deze persoon heeft honderden euro’s betaald om tijd met mij door te brengen en nu zijn ze onbeleefd? Wat een bizarre tegenstrijdigheid.

Als je de elasticiteit van mijn reet wilt beledigen nadat je me honderden euro’s hebt betaald, dan is dat prima. Ik vraag je gewoon om te vertrekken. Mijn kontgat ligt er zeker niet wakker van. Nu heb ik meer geld en meer tijd (omdat ik de klant vroeg te vertrekken), en het enige wat hij heeft is een zure persoonlijkheid en lege zakken. Bye

#3 VAT HET NIET PERSOONLIJK OP

De kans is groot dat als een klant niet in staat is om een relatie te onderhouden met iemand die hij BETAALT om aardig tegen hem te zijn, er iets meer aan de hand is. Normale, gelukkige, gezonde, goed aangepaste mensen noemen andere mensen niet voor de lol hoeren.

#4 WEES STANDVASTIG EN ASSERTIEF

In mijn bordeeltijd moesten we klanten drie waarschuwingen geven voor slecht gedrag. Als een klant bijvoorbeeld onze grenzen verlegde door te proberen een service te krijgen waarvoor ze niet hadden betaald, moesten we ze TWEE keer waarschuwen om te stoppen en bij de derde waarschuwing moesten we ze eruit schoppen.

Maar volwassen mannen zijn geen kinderen. En als je genoeg geld kunt verdienen om een sekswerker te boeken, dan ben je slim genoeg om de basisprincipes van toestemming te begrijpen zonder dat je drie waarschuwingen nodig hebt.

Tegenwoordig zorg ik ervoor dat ik van tevoren duidelijk ben over mijn grenzen (seksueel en anderszins). Als een klant mijn grenzen opzoekt of niet voldoet aan mijn verwachtingen van respectvol gedrag, maak ik duidelijk dat ik dat niet tolereer.

Afhankelijk van hun gedrag en hoe veilig ik me voel, kan ik ze vragen om te vertrekken. Dit gebeurt nu echter zelden omdat ik de neiging heb om dit soort gedrag in de kiem te smoren lang voordat het zover komt. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik dit voor het laatst heb moeten doen (misschien een paar jaar geleden?).

Als je assertief bent, moet je duidelijk en zelfverzekerd zijn ZONDER agressief, onbeleefd of hatelijk te zijn. Ik denk wel dat hier een element van seksisme in zit – assertieve vrouwen worden vaak ‘bitcherig’ genoemd, terwijl mannen ‘zelfverzekerd’ worden genoemd. En ik ben hier niet om iemand een toon aan te meten. Maar ik wil je wel terugverwijzen naar tip #1: Zet je veiligheid op de eerste plaats.

#5 LET OP JEZELF

Het tegenkomen van een onbeleefde of respectloze klant kan een stressvolle ervaring zijn, dus het is essentieel om daarna goed voor jezelf te zorgen. Zorg ervoor dat je nabespreekt met een vertrouwde vriend of vriendin als je dat nodig vindt. Neem een bad, ga wandelen, hang rond met je huisdier en zet je telefoon op stil. Herinner jezelf eraan dat morgen een nieuwe dag is en dat er genoeg respectvolle klanten zijn die voor je tijd betalen zonder je te beledigen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *